Visi Oy:n asentama Vortek-jäähdytetty uunikamera voimalaitoksessa

PALUU PÄÄSIVULLE

Valvontakameroita ja tarvikkeita teollisuuden haastaviin olosuhteisiin

Miltei kaikissa teollisuuslaitoksissa on valvottavia tiloja tai prosesseja, joiden olosuhteet/ympäristö ovat haastavat. Haasteita aiheuttavia tekijöitä ovat mm. kuumuus, kylmyys, tärinä, säteily, kosteus, mekaaninen kulutus, pimeys yms. Kotelointi suojaa kameraa jonkin verran, mutta aina pelkästä kotelostakaan ei ole apua vaan tarvitaan konstruktioita, jotka mahdollistavat valvonnan toteuttamisen haastavissa olosuhteissa.

Paikkoja, joissa erikoiskameroita prosessi- tai aluevalvontaan tarvitaan ovat mm:

 • Metallitehtaat, raskas teollisuus
 • Kemian teolllisuus ja -varastot
 • Yhteiskunnalliset turvallisuus- ja järjestysviranomaiset
 • Polttoneste- ja kaasujalostamot ja -varastot
 • Maalaamot, maalitehtaat
 • Kaivokset
 • Rakennusteollisuus
 • Paperi- ja puunjalostusteollisuus yms.
Uunikamera, jossa RST-kotelointi ja ilmajäähdystys. Käytetään voimalaitoksien ja teollisuuden soodakattiloissa, meesa-uuneissa yms.

Myymme ja tuotamme erikoiskameroita

Osa erikoiskameroista on tehdasvalmiita, joita myymme asiakkaillemme joko sellaisenaan tai aiottuun olosuhteeseen/sijoituspaikkaan räätälöitynä. Tälläisiä kameroita ovat mm.

Joskus taas valmista tuotetta ongelmaan ei ole, vaan joudumme suunnittelemaan, tekemään ja asentamaan kyseiseen kohteeseen toimivan ratkaisun. Tällöin kyseeseen tulevat esim. tärinälle altistuvat kamerat, paineilmajäähdytetyt kamerat, paineistetut kamerat...

Haasteena sijoittaminen tai huollettavuus

Joskus valvontakameralta ei edellytetä erityisominaisuuksia, mutta haasteet liittyvät kameran sijoittamiseen ja/tai huollettavuuteen. Paikka, jossa kamera pystyisi tuottamaan haluttua valvontakuvaa, on ahdas tai pimeä tai sitä ei voitaisi kunnolla huoltaa ilman erityisjärjestelyjä. Tällöin ratkaisuna voi olla kameralle tehtävä erityisjalka kiinnittämistä varten. Jalkarakenne voi olla esimerkiksi nostettava tai kipattava, jotta siihen kiinnitettyä kameraa voidaan huoltaa. Pimeissä paikoissa kameraan voidaan integroida valaisin, jolloin kameran tuottamaa kuvaa saadaan parannettua.

Räjähdysvaaralliset tilat (atex-tilat)

Paloviranomainen on saattanut luokitella tiettyjä tuotanto- tai varastotiloja räjähdysvaarallisiksi tiloiksi. Räjähdysvaaraa voivat aiheuttaa pöly, kaasu, liuottimet ja maalit, polttonesteet tai muut räjähdysvaaralliset aineet. Eri tilaluokille on olemassa näihin tilaluokkiin tyyppihyväksyttyjä valvontakameraratkaisuja. Pelkkä oikeaan atex-tilaluokkaan luokiteltu kamera ei riitä vaan myös läpiviennit, kaapelit, kytkentärasiat yms. tuotteet, jotka sijaitsevat atex-luokitellussa tilassa, on oltava luokituksen mukaisia.

Tarjontaamme kuuluvat myös atex-luokitellut kameravalvontatuotteet.

Työkonekamerat

Nostureihin, trukkeihin yms. työkoneisiin voidaan integroida valvontakamera, jota käyttämällä helpotetaan ja nopeutetaan työkoneen käyttäjän työtä sekä tehdään työstä turvallisempaa. Joissakin tilanteissa saadaan myös suoranaisia säästöjä esim. palkkakuluissa, sillä nosto- tai purkaustyössä ei tarvita välttämättä työkoneen kuljettajan lisäksi muita.

Työkoneisiin sijoitettavat kamerat pyritään rakentamaan langattomiksi pl. sähkönsyöttö. Monitori ja mahdollinen kameran ohjainlaite sijoitetaan kuljettajan koppiin ergonomisesti parhainpaan mahdolliseen paikkaan. Luonnollisesti niin kamera, monitori kuin muutkin laitteet ovat "ruggeroituja" eli niiden tulee kestää vaativia olosuhteita, tärinää ja jopa pieniä kolhuja.

Yhteiskunnan turvallisuus ja järjesteys

Edustamme kameratuotteita, jotka on erityisesti tarkoitettu puolustusvoimien, rajavartioston ja sisäministeriön käyttöön. Tuote- ja ominaisuustiedot eivät ole julkisia.

Ota yhteyttä meihin. Löydetään yhdessä teille parhaiten soveltuva ratkaisu

Mikäli tarvitsette erikoiskameroita tai -ratkaisuja, ota meihin yhteyttä. Parhaiten se onnistuu:

 • täyttämällä yhteydenottolomakeen
 • tai soittamalla Jari Aapio puh. 0500-652337 tai Pertteli Tuutti puh. 050-385 1796
 • voit myös lähettää sähköpostia (etunimi.sukunimi@visi.fi)