Motorolan DP3441e -mallin bluetooth parittamiseen Peltorin headsettien kanssa liittyvä ongelma on ratkaistu

Mystinen ongelma, joka on ajoittain esiintynyt Motorolan ja Peltorin välisessä bluetooth yhteydessä on ratkaistu. Ongelma liittyi Motorolan DP3441e -radiopuhelimen firmisversioon.

Jotta Motorolan bluetooth radiopuhelin "parittuisi" Peltorin ja Silentan headsettien kanssa siten, että PTT-painikkeen käyttö onnistuu headsetin kuvussa olevasta painikkeesta, on Motorolaan hankittava erityinen lisenssi tätä varten. Jos käytetään puhelimessa olevaa PTT-painiketta, tätä lisenssiä ei silloin tarvita.

Joskun on ilmennyt tapauksia, jolloin lisenssistä huolimatta käyttö headsetin ptt-painikkeesta ei ole onnistunut. Tämä ongelma on esiintynyt etenkin uusissa Peltorin XPi WS6 headseteissä. Ongelma ratkaistaan lataamalla Motorolan DP3441e radiopuhelimeen uusi firmisversio. Jos radiopuhelimesi firmis on vanhempi kuin R 02.09, esiintyy todennäköisesti ongelmia bluetoothin käytössä.

Ongelma siis korjaantuu laittamalla radiopuhelin huoltoon, jossa päivitämme sen firmwaren tuoreimpaan versioon. Tästä huolimatta uusissa XPi -mallin Peltoreissa on ns. multipoint bluetooth, joka mahdollistaa kahden eri laitteen parittamisen samanaikaisesti headsetin kanssa. Toistaiseksi suosittelemme, ettette parita headsetin kanssa mitään muita laitteita radiopuhelimen lisäksi.

Motorolan firmis version voit todeta ottamalla radiopuhelimesta akun pois ja katsomalla tarrasta versio numeron. Samaisessa tarrassa on myös radiopuhelimen sarjanumero. Huollossa merkitsemme aina tarralla uuden firmware-version numeron, mikäli puhelin on käynyt meillä päivityksessä (kts. kuva alla).