Käytöstä poistetut headsetit hyödynnetään varaosina

Joskus käy niin, että emme jostakin syystä voi huoltaa tai korjata huoltoomme toimitettua viestintäkuulonsuojainta ja siksi laite poistetaan käytöstä. Syitä tähän on useita - liikaa heikentynyt radiolähettimen teho, haljennut kuppi, vika valetussa elektroniikkakortissa tai jokin muu syy. Käytöstä poistettu laite saa kuitenkin "uuden elämän" varaosana.

Asiakaskohtainen varaosavarasto

Käytöstä poistettuja, romutettuja laitteita ei suinkaan heitetä pois vaan ne varastoidaan tulevaa varaosatarvetta varten. Meillä Kotkan toimipisteessä on perustettu asiakaskohtaisia "hedarilaareja", joissa poistetut varaosat odottavat uutta elämää. Lähtökohta on, että kullekin asiakkaalle on tehty omat varastonsa ja varaosia käytetään heidän laitteidensa korjauksessa/huollossa.

Mitä osia voidaan hyödyntää?

Lähtökohtaisesti hyödynnettävissä on miltei kaikki headsetin osat lukuunottamatta hygieniaosia ja radiolähetin/-vastaanotinyksikköä. Lähetin/vastaanotin on Peltorissa tehty valettuun komponenttiin, jolloin sitä ei voida purkaa särkemättä elektroniikkaa.

Tietyt osat kuten pääpannat, kupit, painikkeet, ulkoiset johtosarjat ja antennit puhdistetaan, desinfioidaan, pestään ultraäänipesurissa ja vielä otsonoidaan jotta ne olisivat varmasti puhtaita ja hygienisia. Purettuja osia voidaan käyttää ko. asiakkaan headsettien huollossa ja korjauksessa emmekä veloita näistä purkuosista mitään, sillä nehän ovat alkujaankin asiakkaan jo maksamia.

Pidämme kirjaa kunkin asiakkaan huoltoon tulevista viestiäkuulonsuojaimista ja kirjaamme ylös tekemämme huoltotoimenpiteet.

Mitä me hyödymme kierrätyksestä?

Kierrätystoiminnan alkusykäyksenä oli ja on edelleen varaosien vaikea - miltei mahdoton saanti. Nykyisenä "pula-aikana" omat varaosavarastomme ovat osoittaneet päivittäisen tarpeellisuutensa.

Muitakin hyötyjä on tietysti kosolti. Meille rikkinäinen laite ei ole muovijätettä vaan arvokas varaosa. Ympäristö säästyy ja kiertotalous kukoistaa. Asiakas puolestaan hyötyy kahdella tapaa. Ensinnäkin käyttämistämme "romutettujen" varaosista emme peri maksua ja toiseksi hyvin monia laitteita voidaan huoltaa/korjata, kun varaosasaanti on hoidettu "omasta takaa".

Siis asiakas voittaa, me voitamme ja ympäristökin voi hyvin.