Visi Oy suorittaa teollisuusputkistojen vertailu- ja virtausmittauksia

Suoritamme putkistojen vertailu- ja virtausmittauksia ultraäänivirtausmittarilla

Virtausmittauksessa mitataan putkistossa kulkevan aineen määrää ja virtausnopeutta. Vertailumittauksessa verrataan saatuja virtaustuloksia asiakkaan omaan virtausdataan. Vertailun perusteella voidaan suorittaa tarvittavat säädöt.

Tarjoamme nesteiden määrämittausten tarkistus/vertailumittauspalvelua siirrettävällä ultraäänimittauslaitteistolla. Laitteistolla on mahdollista suorittaa myös energiamäärämittausten vertailu- ja tarkistusmittauksia.

Mittaukset dokumentoidaan asiakkaan haluamalla tavalla tai vaihtoehtona VISI:llä on esittää oma ehdotuksensa asiaan.

Laitteistona on FLUXUS F601 akkukäyttöinen ultraääni- ja lämpömäärämittari putken päälle asennettavin anturein. Laitteen valmistaja on FLEXIM GmbH, Saksa. Saksalaisen pioneeriyrityksen Flexim GmbH:n Fluxus-järjestelmässä on uusia innovatiivisia ratkaisuja, joiden ansiosta päältä mittaavan ultraäänivirtausmittarin mittaustekniset ominaisuudet ja luotettavuus ovat prosessiteollisuuden edellyttämällä tasolla.

Laitteistossamme on kaksi anturiparia, joilla voimme mitata putkikoot halkaisijaltaan 15 mm…2500 mm. Lämpötilakestoisuus antureille on -40…+200 °C. Molemmat anturiparit ovat märkäkalibroidut 3 pisteessä ja niistä on kalibrointitodistukset.

Putken seinämän paksuuden mittaamiseen laitteistossa on seinämänpaksuusanturi, jota voidaan käyttää lämpötila-alueella -40…200 °C.

Lämpötila-antureina on pari Pt100 clamp-on pintalämpötila-anturia, nopea Pt100 4-johdin DIN IEC 751 class A mittausalue -50…250astC. Pari on DIN EN 1434-1 mukaisesti sovitettu lämpömäärän laskentaan, ero pienempi kuin 0,1K alueella 30…120astC.

Tarkkuus ja jäljitettävyys märkäkalibroinnin kautta

Laitteen tarkkuuden pohjana on jokaiselle anturiparille suoritettava märkäkalibrointi, jossa määritellään anturivakiot, jotka tallennetaan anturissa olevaan muistiin. Laite lukee käynnistettäessä anturidatan anturin muistista. Näin kalibrointitiedot siirtyvät automaattisesti antureilta vahvistimeen. Sertifikaatin mukainen anturien kalibrointitarkkuus on parempi kuin +/- 0,5 % lukemasta. Kalibroinnin jäljitettävyys akreditoituun kalibrointilaitokseen ja jokaisen anturiparin mukana seuraava kalibrointitodistus voidaan liittää osaksi yrityksen laatujärjestelmää. Todistus on hyödyllinen dokumentti myös silloin kun laitetta käytetään kentällä tehtäviin vertailu- ja tarkistusmittauksiin. Kalibrointitarkkuuden siirtäminen todelliseen sovellukseen edellyttää, että mittauspaikka putkistossa on valittu ohjeiden mukaisesti ja että putkitiedot ovat oikein, (halkaisija, materiaali ja seinämänpaksuus). Tarkkuuden kannalta erityistä huomiota on kiinnitetävä siihen, että suorat osuudet ennen ja jälkeen mittauspisteitä ovat riittävät.

Fluxus F601 UÄ mittalaitteemme kalibrointitodistuksen voit ladata tästä.

Vaatimukset ovat samaa luokkaa kuin magneettisilla virtausmittauksilla, mittalaipoilla, Vortex-mittareilla ja muilla primäärisesti virtausnopeutta mittaavilla menetelmillä